Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Top 30 Overloop Regenton Zelf Maken Update

Top 30 Overloop Regenton Zelf Maken Update

Installatie regenton en overloopslang

Top 30 Overloop Regenton Zelf Maken Update

Installatie Regenton En Overloopslang

Keywords searched by users: overloop regenton zelf maken overloop regenton gamma, overloop regenton werkt niet, overloopset regenton, regenton overloop aansluiten, vulautomaat regenton, overloopslang regenton, overloop houten regenton maken, overloop regenton hubo

Overloop regenton zelf maken: Een complete handleiding

Een overloopregenton is een handig hulpmiddel om regenwater op te vangen en te gebruiken voor het besproeien van je tuin. Met een zelfgemaakte overloopregenton kun je geld besparen en het milieu helpen door het verminderen van het waterverbruik. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het maken van een overloopregenton en het aansluiten van de bijbehorende accessoires. We zullen ook ingaan op het onderhoud van de ton en enkele veelgestelde vragen beantwoorden.

1. Waarom een overloopregenton maken?

Een overloopregenton is een geweldige manier om milieuvriendelijk bezig te zijn en geld te besparen. Door regenwater op te vangen en te gebruiken voor je tuin, verminder je je afhankelijkheid van het openbare waterleidingnetwerk. Regenwater is bovendien van nature zacht en bevat geen chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je planten. Daarnaast bespaar je ook nog eens op je waterfactuur. Een regenton zelf maken biedt dus tal van voordelen.

2. Benodigde materialen

Voordat je aan de slag gaat met het maken van een overloopregenton, heb je enkele materialen nodig. Hier is een lijst met benodigdheden:

 • – Een grote ton, bijvoorbeeld een regenton
 • – Een overloopset voor de regenton
 • – Een zweetslang
 • – Een regenpijp
 • – Houten planken (optioneel)
 • – Bevestigingsmaterialen zoals schroeven en bouten
 • – Gereedschap zoals een boormachine, zaag en schroevendraaier

Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt voordat je begint met het maken van de overloopregenton.

3. Stappen voor het maken van een overloopregenton

Volg deze stappen om je eigen overloopregenton te maken:

Stap 1: Kies de juiste ton

Begin met het kiezen van een geschikte ton voor je overloopregenton. Je kunt een regenton kopen bij diverse bouwmarkten, tuincentra of online winkels. Zorg ervoor dat de ton groot genoeg is om voldoende regenwater op te vangen.

Stap 2: Boor een gat voor de overloopset

Gebruik een boormachine om een gat in de zijkant van de ton te boren. Dit gat moet groot genoeg zijn om de overloopset te kunnen plaatsen.

Stap 3: Bevestig de overloopset

Plaats de overloopset in het geboorde gat en bevestig deze stevig aan de ton. Volg de instructies van de fabrikant voor de juiste installatie van de overloopset.

Stap 4: Maak een opening voor de zweetslang

Boor nog een gat in de zijkant van de ton, iets lager dan het gat voor de overloopset. Dit gat is bedoeld voor het doorvoeren van de zweetslang.

Stap 5: Plaats de zweetslang

Steek de zweetslang door het geboorde gat en laat het uiteinde hangen boven de gewenste plaats in je tuin. Je kunt de slang vastzetten met behulp van bevestigingsmaterialen.

Stap 6: Bevestig de regenpijp

Om regenwater in de ton te laten stromen, moet je een regenpijp aansluiten. Boor een gat in de regenpijp, net boven de tonhoogte, en plaats de ton eronder. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg is voor de regenpijp om het water naar de ton te leiden.

Stap 7: Test de overloopregenton

Voordat je de overloopregenton in gebruik neemt, is het belangrijk om te controleren of alles naar behoren werkt. Zorg ervoor dat er geen lekken zijn en dat het water goed wordt afgevoerd via de overloopset en zweetslang.

4. Installeren van een overloopset

Een overloopset is een essentieel onderdeel van een overloopregenton. Het zorgt ervoor dat het overtollige regenwater, dat de ton niet kan bevatten, wordt afgevoerd om overstroming te voorkomen. Volg deze stappen om een overloopset te installeren:

Stap 1: Plaats het koppelstuk op de ton

Verwijder het deksel van de ton en bevestig het koppelstuk aan de binnenkant van de ton. Zorg ervoor dat het goed vastzit.

Stap 2: Sluit de overloopslang aan

Verbind de overloopslang met het koppelstuk aan de binnenkant van de ton. Zorg ervoor dat de slang stevig is vastgemaakt om lekkage te voorkomen.

Stap 3: Sluit de overloopslang aan op de afvoer

Leid de overloopslang naar de plaats waar je het overtollige water wilt laten afvoeren, bijvoorbeeld een regengoot of een afvoerputje. Zorg ervoor dat de slang goed is aangesloten op de afvoer om waterverlies te voorkomen.

5. Aansluiten van een zweetslang

Een zweetslang is een flexibele slang die overtollig water uit de ton in je tuin afvoert. Volg deze stappen om de zweetslang correct aan te sluiten:

Stap 1: Boor een gat in de ton

Boor een gat in de zijkant van de ton, iets lager dan het waterniveau. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg is om de zweetslang doorheen te laten passeren.

Stap 2: Steek de zweetslang door het gat

Steek het ene uiteinde van de zweetslang door het geboorde gat in de ton. Zorg ervoor dat de slang goed is bevestigd en niet lekt.

Stap 3: Plaats het andere uiteinde van de zweetslang in je tuin

Laat het andere uiteinde van de zweetslang hangen op de gewenste plek in je tuin, waar je het overtollige water wilt laten afvoeren. Je kunt de slang vastzetten met behulp van bevestigingsmaterialen.

6. Aansluiten van een regenpijp

Om regenwater in de ton te laten stromen, moet je een regenpijp aansluiten. Volg deze stappen om de regenpijp correct aan te sluiten:

Stap 1: Boor een gat in de regenpijp

Boor een gat in de regenpijp, net boven de tonhoogte. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg is om de regenpijp met de ton te verbinden.

Stap 2: Plaats de ton onder de regenpijp

Plaats de ton onder de regenpijp, zodat het gat in de regenpijp zich boven de opening van de ton bevindt. Zorg ervoor dat de ton stevig op zijn plaats staat.

Stap 3: Verbind de regenpijp met de ton

Sluit de regenpijp aan op de ton door deze in het geboorde gat te steken. Zorg ervoor dat de verbinding stevig is om lekkage te voorkomen.

7. Onderhoud van de overloopregenton

Om ervoor te zorgen dat je overloopregenton goed blijft werken, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van je overloopregenton:

 • – Reinig de ton regelmatig om vuil en bladeren te verwijderen.
 • – Controleer en reinig de overloopset om verstoppingen te voorkomen.
 • – Controleer de zweetslang regelmatig op eventuele lekken of schade.
 • – Voorkom dat de ton overstroomt door het regenwater op tijd af te laten vloeien via de overloopset.
 • – Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen in de ton, omdat dit schadelijk kan zijn voor je planten.

Houd je overloopregenton goed in de gaten en neem indien nodig maatregelen om eventuele problemen op te lossen.

FAQs

Wat is een overloopset voor een regenton?

Een overloopset voor een regenton is een accessoire dat ervoor zorgt dat het overtollige regenwater afgevoerd wordt wanneer de ton vol is. Het voorkomt overstroming en schade aan de ton door het water via een daarvoor bestemde slang of afvoer naar buiten te leiden.

Hoe kan ik een overloopregenton installeren die niet goed werkt?

Als je overloopregenton niet goed werkt, zijn er een paar dingen die je kunt controleren. Controleer of de overloopset correct is geïnstalleerd en of er geen verstoppingen zijn. Zorg ervoor dat de zweetslang goed is aangesloten en geen lekkage vertoont. Controleer ook de regenpijp en zorg ervoor dat deze niet verstopt is.

Waar kan ik een overloopset voor een regenton kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je een overloopset voor een regenton kunt kopen. Je kunt terecht bij bouwmarkten, tuincentra en online winkels zoals Voertonnen.nl en Tonnellerie den Oude.

Hoe sluit ik een regenton aan op een regenpijp?

Om een regenton aan te sluiten op een regenpijp, boor je een gat in de regenpijp net boven de tonhoogte. Plaats de ton onder de regenpijp en verbind deze door de regenpijp in het geboorde gat te steken. Zorg ervoor dat de verbinding stevig is om lekkage te voorkomen.

Welke maat zweetslang heb ik nodig voor mijn overloopregenton?

Om te bepalen welke maat zweetslang je nodig hebt voor je overloopregenton, meet je de afstand tussen de ton en de gewenste plaats in je tuin waar het overtollige water moet afvloeien. Zorg ervoor dat je een zweetslang kiest die lang genoeg is om deze afstand te overbruggen.

Wat moet ik doen als mijn overloopregenton slecht ruikt?

Als je overloopregenton een onaangename geur heeft, kan dit duiden op een ophoping van vuil en bacteriën. Reinig de ton grondig met water en een mild schoonmaakmiddel om de geur te verwijderen. Je kunt ook een regenton-reiniger gebruiken om de ton te desinfecteren en eventuele geurtjes te neutraliseren.

Met deze handleiding zou je nu in staat moeten zijn om je eigen overloopregenton te maken en te installeren. Vergeet niet regelmatig onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat je overloopregenton goed blijft werken. Veel succes!

Categories: Details 62 Overloop Regenton Zelf Maken

Installatie regenton en overloopslang
Installatie regenton en overloopslang

Wanneer u een regenton aanschaft die geen opening of aansluit mogelijkheid heeft aan de bovenzijde, vaak het geval bij houten regentonnen, kunt u het beste circa 5 cm onder de deksel een aansluiting maken voor de overloop. Dit doet u door een gat te boren of te snijden ter grote van het schroefdraad van het koppelstuk.Om te voorkomen dat de regenton overloopt is een slangtule in de regenton maken. Deze slangtule, ook slangpilaar genoemd, kan met het schroefdraad in een houten of kunststof regenton gedraaid worden. Aan de andere kant kan een flexibele slang worden gemonteerd zodat de regenton niet overstroomt.Doordat de zweetslang is voorzien van een standaard Gardena koppeling, kun je de zweetslang gemakkelijk op een watertoevoer zoals bijvoorbeeld je buitenkraan, regenton of waterpomp bevestigen.

Ontdekken 27 overloop regenton zelf maken

Regenton In De Tuin - Haarlemmermeer Waterproof
Regenton In De Tuin – Haarlemmermeer Waterproof
Hoe Maak Je Zelf Een Regenton? - Dobbit
Hoe Maak Je Zelf Een Regenton? – Dobbit
Installatie Regenton En Overloopslang - Youtube
Installatie Regenton En Overloopslang – Youtube

See more here: mplinhhuong.com

Learn more about the topic overloop regenton zelf maken.

See more: https://mplinhhuong.com/category/voetbal/

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *