Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Nederlandse Deelnemers Olympische Spelen 1988: Een Terugblik Op De Sportieve Prestaties

Nederlandse Deelnemers Olympische Spelen 1988: Een Terugblik Op De Sportieve Prestaties

Football's Greatest International Teams .. Netherlands 1988

Nederlandse Deelnemers Olympische Spelen 1988: Een Terugblik Op De Sportieve Prestaties

Football’S Greatest International Teams .. Netherlands 1988

Keywords searched by users: nederlandse deelnemers olympische spelen 1988 olympische winterspelen 1988, olympische spelen 1984, olympische spelen 1984 nederland, nederlandse deelnemers olympische spelen 1972, olympische spelen 1992, olympische spelen 1980 nederland, nederlandse deelnemers olympische spelen 1976, nederlandse zwemmers olympische spelen 2024
nederlandse deelnemers olympische spelen 1988

De Olympische Zomerspelen van 1988 vonden plaats in Seoul, Zuid-Korea. Nederland was een van de deelnemende landen en stuurde een sterke delegatie atleten naar dit prestigieuze sportevenement. In dit artikel zullen we een overzicht bieden van de Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen van 1988 en hun prestaties op verschillende sportonderdelen zoals atletiek, boksen, hockey, paardensport, wielersport, worstelen, zwemmen, zeilen en turnen.

Overzicht van Nederlandse medaillewinnaars

Nederland behaalde in totaal 9 medailles tijdens de Olympische Spelen van 1988. Dit waren 2 gouden, 3 zilveren en 4 bronzen medailles. Hieronder volgt een overzicht van de Nederlandse medaillewinnaars op de Spelen van 1988:

 • Goud:
  • Ellen van Langen – Atletiek, 800 meter
  • Monique Knol – Wielersport, wegwedstrijd
 • Zilver:
  • Arnold Vanderlyde – Boksen, zwaargewicht
  • Monique Knol – Wielersport, individuele tijdrit
  • Ingrid Haringa, Mijntje Donners, Mieketine Wouters, Marc Delissen, Jacqueline Toxopeus, Carole Thate, Heleen van der Ree, Ans de Ridder, Margje Teeuwen, Det de Beus, Brenda Schultz, Pietie Coelewij, Elsemieke Havenga, Arlette van der Meulen en Evelien de Haan – Hockey, dames
 • Brons:
  • Ank Drost – Atletiek, 4×400 meter estafette
  • Danny Blind, John van Loen, Richard Witschge, Marco van Basten, Ruud Gullit, Gerald Vanenburg, Berry van Aerle, Frank Rijkaard, Adri van Tiggelen, Erwin Koeman, Ronald Koeman en Hans van Breukelen – Voetbal, mannen
  • Ellen Bontje – Paardensport, dressuur, individueel
  • Sandra Swart – Zwemmen, 200 meter schoolslag

Atletiek

In de atletiek hebben Nederlandse atleten uitstekend gepresteerd op de Olympische Spelen van 1988. Een van de meest opvallende prestaties was die van Ellen van Langen, die goud won op de 800 meter. Haar overwinning was een verrassing omdat ze destijds nog een relatief onbekende atlete was. In de estafette 4×400 meter bij de vrouwen behaalde Nederland een bronzen medaille, dankzij de geweldige prestaties van Ank Drost en haar teamgenoten.

Boksen

Arnold Vanderlyde vertegenwoordigde Nederland in het boksen op de Olympische Spelen van 1988. Hij nam deel in de zwaargewichtcategorie en behaalde een zilveren medaille. Vanderlyde was een geduchte tegenstander en zijn prestatie was een grote prestatie voor het Nederlandse boksen.

Hockey

Het Nederlandse dameshockeyteam behaalde een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 1988. Het team bestond uit Ingrid Haringa, Mijntje Donners, Mieketine Wouters, Marc Delissen, Jacqueline Toxopeus, Carole Thate, Heleen van der Ree, Ans de Ridder, Margje Teeuwen, Det de Beus, Brenda Schultz, Pietie Coelewook, Elsemieke Havenga, Arlette van der Meulen en Evelien de Haan. Ze verloren de finale van het gastland Zuid-Korea, maar behaalden toch een knappe prestatie.

Paardensport

Ellen Bontje nam deel aan de Olympische Spelen van 1988 als dressuurruiter. Ze behaalde een bronzen medaille in de individuele dressuurcompetitie. Haar prestatie toonde de sterke traditie van Nederland in de paardensport.

Wielersport

Monique Knol was een van de succesvolste Nederlandse atleten op de Olympische Spelen van 1988. Ze won goud in de wegwedstrijd voor vrouwen en zilver in de individuele tijdrit. Haar prestaties waren een duidelijke erkenning van haar talent en harde werk.

Worstelen

Nederland had geen deelnemers aan de worstelcompetitie op de Olympische Spelen van 1988.

Zwemmen

Tijdens de Olympische Spelen van 1988 waren er geen Nederlandse zwemmers die erin slaagden een medaille te winnen. Desalniettemin hebben Nederlandse zwemmers in het verleden veel succes behaald op de Olympische Spelen.

Zeilen

In de zeilcompetitie van de Olympische Spelen van 1988 behaalde Nederland geen medailles. Zeilen is echter traditioneel een sterke sport voor Nederland en Nederlandse zeilers hebben in het verleden veel succes behaald op de Olympische Spelen.

Turnen

Nederland had geen deelnemers aan de turncompetitie op de Olympische Spelen van 1988.

Veelgestelde vragen

1. Welke medailles heeft Nederland gewonnen op de Olympische Spelen van 1988?

Nederland behaalde in totaal 9 medailles op de Olympische Spelen van 1988. Dit waren 2 gouden, 3 zilveren en 4 bronzen medailles.

2. Wie won goud voor Nederland op de Olympische Spelen van 1988?

Ellen van Langen en Monique Knol wonnen beiden goud voor Nederland op de Olympische Spelen van 1988. Van Langen won goud op de 800 meter in de atletiek en Knol won goud in de wegwedstrijd voor vrouwen in de wielersport.

3. Welke sporten vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Spelen van 1988?

Nederland was vertegenwoordigd in verschillende sporten op de Olympische Spelen van 1988, waaronder atletiek, boksen, hockey, paardensport, wielersport, worstelen, zwemmen, zeilen en turnen.

4. Welke Nederlandse atleet behaalde een zilveren medaille in het boksen?

Arnold Vanderlyde behaalde een zilveren medaille in het boksen voor Nederland op de Olympische Spelen van 1988.

5. Heeft Nederland medailles gewonnen in het zwemmen op de Olympische Spelen van 1988?

Nee, Nederland slaagde er niet in om medailles te winnen in het zwemmen op de Olympische Spelen van 1988.


Categories: Delen 16 Nederlandse Deelnemers Olympische Spelen 1988

Football's Greatest International Teams .. Netherlands 1988
Football’s Greatest International Teams .. Netherlands 1988

Welke Legendarische Polsstokhoogspringer Won Goud In Seoul?

In Seoul won de legendarische polsstokhoogspringer Boebka goud op de Olympische Spelen van 1988. Hij domineerde het polsstokhoogspringen tussen 1983 en 1997, waarbij hij zes opeenvolgende wereldkampioenschappen won. Boebka brak het wereldrecord maar liefst 35 keer, waarvan 17 keer buiten en 18 keer binnen. Hij was de eerste atleet die hoger dan 6 meter sprong en tot op de dag van vandaag is hij de enige die boven de 6.10 meter heeft gesprongen. Dit maakt Boebka een van de meest succesvolle polsstokhoogspringers aller tijden.

Het bovenstaande fragment bevatte belangrijke details over Boebka’s prestaties en werd geschreven in het Nederlands.

Welke Amerikaanse Zwemmer Won 5 Maal Goud In Seoul?

In Seoul won de Amerikaanse zwemmer Matt Biondi vijf keer goud. Hij veroverde in totaal zeven medailles, waarvan vijf gouden. Een andere opvallende zwemmer was Kristin Otto uit Oost-Duitsland, die bij elke van haar zes races met een gouden medaille uit het water kwam.

Wie Won Goud In Seoul?

Wie won goud in Seoul?
Hier is de bijgewerkte passage met de ontbrekende informatie:
In de medaillespiegel behaalde de Sovjet-Unie 55 gouden medailles, de DDR 37 gouden medailles, en de Verenigde Staten 36 gouden medailles. Zuid-Korea won in totaal 12 gouden medailles.

Is Er Ooit Een Olympische Spelen In Nederland Geweest?

Ja, er is ooit een Olympische Spelen in Nederland geweest. De Spelen vonden plaats van 17 mei tot 12 augustus 1928. De officiële openingsceremonie vond plaats op 28 juli 1928 en de sluitingsceremonie vond plaats op 12 augustus 1928. In totaal waren er 109 sportonderdelen, waarvan 13 onderdelen waren gericht op kunst.

Delen 20 nederlandse deelnemers olympische spelen 1988

Geschiedenis Van De Olympische Winterspelen - Max Vandaag
Geschiedenis Van De Olympische Winterspelen – Max Vandaag
Olympische Vaandeldragers 1988 – 2012 - Max Vandaag
Olympische Vaandeldragers 1988 – 2012 – Max Vandaag

See more here: mplinhhuong.com

Learn more about the topic nederlandse deelnemers olympische spelen 1988.

See more: mplinhhuong.com/category/voetbal

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *