Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Lenovo Tab M10 Oplader: De Perfecte Accessoire Voor Jouw Tablet

Lenovo Tab M10 Oplader: De Perfecte Accessoire Voor Jouw Tablet

Lenovo Tab M10 Plus 3rd Gen - Binge longer. Study smarter.

Lenovo Tab M10 Oplader: De Perfecte Accessoire Voor Jouw Tablet

Lenovo Tab M10 Plus 3Rd Gen – Binge Longer. Study Smarter.

Keywords searched by users: lenovo tab m10 oplader oplader lenovo tablet mediamarkt, oplaadkabel lenovo tablet m10, lenovo oplader tablet, oplader lenovo tablet p11, snellader lenovo tablet, lenovo tablet oplaadkabel, lenovo tb-x505f oplader, lenovo tablet laad niet op

Wat is een Lenovo Tab M10 oplader?

Een Lenovo Tab M10 oplader is een essentieel accessoire voor de Lenovo Tab M10 tablet. Het is een apparaat dat wordt gebruikt om de batterij van de tablet op te laden. Zonder een goede oplader kan de tablet niet worden opgeladen en kan deze dus niet worden gebruikt.

De Lenovo Tab M10 is een populaire tablet die bekend staat om zijn krachtige prestaties en betrouwbare functies. Om het maximale uit deze tablet te halen, is het belangrijk om een ​​geschikte oplader te hebben die de batterij efficiënt en veilig kan opladen.

Waar kan ik een Lenovo Tab M10 oplader kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een Lenovo Tab M10 oplader kunt kopen. Een van de beste opties is om online te winkelen bij betrouwbare winkels zoals Bol.com, Evermart, Phonecompleet, Adaptereonline, GSMPunt en Kabelshop.nl. Deze winkels bieden een breed scala aan opladers voor de Lenovo Tab M10, waaronder originele opladers en compatibele opladers van andere merken.

Daarnaast kun je ook fysieke winkels bezoeken zoals MediaMarkt, waar je mogelijk ook Lenovo Tab M10 opladers kunt vinden. Het kan handig zijn om vooraf online te controleren of de oplader beschikbaar is in de winkel van jouw keuze, om teleurstellingen te voorkomen.

Welk type oplader is geschikt voor de Lenovo Tab M10?

Voor de Lenovo Tab M10 zijn er verschillende soorten opladers die geschikt zijn. Het type oplader dat je nodig hebt, hangt af van de specificaties van je tablet en je persoonlijke voorkeur. Hier zijn enkele veel voorkomende typen opladers voor de Lenovo Tab M10:

1. USB Type-C oplader: De Lenovo Tab M10 is uitgerust met een USB Type-C poort, waardoor het opladen met een USB Type-C oplader een handige optie is. USB Type-C opladers hebben een omkeerbare stekker, wat betekent dat je hem in elke richting kunt aansluiten. Deze opladers ondersteunen ook snelladen, wat betekent dat je de batterij van je tablet sneller kunt opladen dan met traditionele opladers.

2. Lenovo originele oplader: Lenovo biedt ook originele opladers aan die specifiek zijn ontworpen voor de Lenovo Tab M10. Deze opladers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en voldoen aan de vereisten van de tablet. Het gebruik van een originele oplader kan de levensduur en prestaties van de batterij van je Lenovo Tab M10 optimaliseren.

3. Compatibele opladers van andere merken: Naast de originele opladers kun je ook kiezen voor compatibele opladers van andere merken. Zorg ervoor dat je kiest voor een betrouwbaar merk dat hoogwaardige opladers produceert die passen bij de Lenovo Tab M10. Controleer de specificaties en beoordelingen van de opladers om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn voor jouw tablet.

Wat zijn de specificaties van een geschikte oplader voor de Lenovo Tab M10?

Een geschikte oplader voor de Lenovo Tab M10 moet voldoen aan bepaalde specificaties om veilig en efficiënt te kunnen opladen. Hier zijn enkele belangrijke specificaties om op te letten bij het kopen van een Lenovo Tab M10 oplader:

1. Output voltage en stroomsterkte: Controleer of de oplader een output voltage heeft van 5V en een stroomsterkte van minimaal 2A. Dit zorgt voor een stabiele en snelle oplaadtijd voor je Lenovo Tab M10.

2. USB Type-C ondersteuning: Als je wilt profiteren van de snellaadfunctie van je Lenovo Tab M10, zorg er dan voor dat de oplader een USB Type-C aansluiting heeft.

3. Kabel lengte: Controleer of de meegeleverde kabel lang genoeg is om comfortabel te kunnen opladen, vooral als je de tablet wilt gebruiken terwijl deze wordt opgeladen.

4. Veiligheidskenmerken: Zorg ervoor dat de oplader over bescherming tegen oververhitting, kortsluiting en overspanning beschikt om de veiligheid van jou en je apparaat te waarborgen.

Het is altijd aan te raden om een ​​oplader te kopen die wordt aanbevolen door de fabrikant van de tablet of van een betrouwbaar merk dat bekend staat om zijn kwaliteit.

Hoe kan ik de Lenovo Tab M10 oplader aansluiten?

Het aansluiten van de Lenovo Tab M10 oplader is een eenvoudig proces. Volg deze stappen om je tablet op te laden:

1. Zoek de USB Type-C poort aan de onderkant van je Lenovo Tab M10. Dit is de poort waarop je de oplader moet aansluiten.

2. Neem de Lenovo Tab M10 oplader en steek de USB Type-C stekker in de USB Type-C poort van de tablet. Zorg ervoor dat de stekker volledig is aangesloten en stevig vastzit.

3. Sluit het andere uiteinde van de oplader aan op een geschikt stopcontact.

4. Zodra de oplader correct is aangesloten, begint de Lenovo Tab M10 op te laden. Je kunt de oplaadstatus controleren door naar het batterijpictogram op het scherm van je tablet te kijken.

Het is belangrijk om de oplader altijd rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten en geen gebruik te maken van verlengsnoeren of adapters om de veiligheid te waarborgen.

Hoe lang duurt het om de Lenovo Tab M10 op te laden?

De oplaadtijd van de Lenovo Tab M10 kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de huidige batterijstatus, het type oplader en de oplaadomstandigheden. Over het algemeen duurt het ongeveer 2 tot 3 uur om de Lenovo Tab M10 volledig op te laden.

Met behulp van een snellader met een hogere stroomsterkte kan de oplaadtijd mogelijk worden verkort. Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van een snellader de levensduur van de batterij kan beïnvloeden, omdat snelladen de batterij sneller belast.

Het is raadzaam om de Lenovo Tab M10 op te laden wanneer je deze niet gebruikt, om een volledige lading te garanderen voordat je weer op pad gaat. Dit zorgt ervoor dat je tablet klaar is voor gebruik wanneer je deze nodig hebt.

Wat zijn de populairste merken voor Lenovo Tab M10 opladers?

Er zijn verschillende populaire merken die opladers aanbieden voor de Lenovo Tab M10. Hier zijn enkele van de meest gerenommeerde merken:

1. Lenovo: Als fabrikant van de Lenovo Tab M10, biedt Lenovo ook originele opladers aan die perfect passen bij de tablet. Deze opladers zijn ontworpen om te voldoen aan de specificaties van de Lenovo Tab M10 en bieden betrouwbare prestaties.

2. Samsung: Samsung is een bekend merk dat hoogwaardige opladers produceert. Hoewel ze geen specifieke Lenovo Tab M10 opladers aanbieden, hebben veel van hun opladers compatibele USB Type-C poorten waarmee je de tablet kunt opladen.

3. Anker: Anker is een merk dat bekend staat om zijn betrouwbare en duurzame opladers. Ze bieden opladers van hoge kwaliteit aan die geschikt zijn voor verschillende tablets, waaronder de Lenovo Tab M10.

4. Belkin: Belkin is een andere gerenommeerde fabrikant van opladers. Ze hebben een breed scala aan opladers, waaronder USB Type-C opladers die geschikt zijn voor de Lenovo Tab M10.

Het is belangrijk om opladers te kiezen van gerenommeerde merken die garant staan ​​voor kwaliteit en veiligheid. Lees beoordelingen en controleer de specificaties van de opladers om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn voor jouw behoeften en de Lenovo Tab M10.

Wat zijn de mogelijke problemen met een Lenovo Tab M10 oplader?

Hoewel Lenovo Tab M10 opladers over het algemeen betrouwbaar zijn, kunnen er soms problemen ontstaan. Hier zijn enkele mogelijke problemen die je kunt tegenkomen:

1. Langzame oplaadtijd: Als je merkt dat de oplaadtijd van je Lenovo Tab M10 langer is dan normaal, kan dit wijzen op een probleem met de oplader. Controleer of de oplader die je gebruikt de juiste specificaties heeft en probeer indien mogelijk een andere oplader om te zien of het probleem hiermee is opgelost.

2. Losse verbinding: Als de oplader moeilijk aansluit op de USB Type-C poort van de Lenovo Tab M10 of als deze los lijkt te zitten, kan dit resulteren in een slechte verbinding en traag opladen. Reinig de poort voorzichtig met perslucht en zorg ervoor dat er geen vuil of stof aanwezig is. Als het probleem aanhoudt, kan het nodig zijn om de oplaadpoort van je tablet te laten repareren.

3. Oplader werkt niet: Als de oplader helemaal niet werkt, controleer dan of het stopcontact waarop je hem aansluit goed functioneert. Probeer ook een andere oplader om te controleren of het probleem bij de oplader zelf ligt. Als geen van beide opladers werkt, kan er een probleem zijn met de oplaadpoort van de Lenovo Tab M10, waardoor het nodig is om deze te laten repareren.

4. Oververhitting: Oververhitting van de oplader kan een potentieel probleem zijn, vooral als je een goedkope en onbetrouwbare oplader hebt gekocht. Oververhitting kan schade aan zowel de oplader als de tablet veroorzaken. Zorg ervoor dat je oplader is voorzien van veiligheidskenmerken zoals oververhittingsbeveiliging om dit probleem te voorkomen.

In geval van problemen is het altijd verstandig om contact op te nemen met de klantenservice van de fabrikant of een professionele technicus om het probleem nauwkeurig te diagnosticeren en op te lossen.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een beter begrip te krijgen van Lenovo Tab M10 opladers en hoe je ze kunt kopen en gebruiken. Met de juiste oplader kun je genieten van de optimale prestaties van je Lenovo Tab M10 en ervoor zorgen dat je tablet altijd klaar is voor gebruik.

FAQs

Q: Waar kan ik een Lenovo Tab M10 oplader kopen?
A: Je kunt een Lenovo Tab M10 oplader kopen bij online winkels zoals Bol.com, Evermart, Phonecompleet, Adaptereonline, GSMPunt en Kabelshop.nl. Je kunt ook fysieke winkels zoals MediaMarkt bezoeken.

Q: Welk type oplader is geschikt voor de Lenovo Tab M10?
A: Een geschikte oplader voor de Lenovo Tab M10 is een oplader met een USB Type-C aansluiting en een output voltage van 5V en een stroomsterkte van minimaal 2A.

Q: Hoe lang duurt het om de Lenovo Tab M10 op te laden?
A: Het duurt ongeveer 2 tot 3 uur om de Lenovo Tab M10 volledig op te laden. De oplaadtijd kan variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Q: Wat zijn de populairste merken voor Lenovo Tab M10 opladers?
A: Enkele populaire merken voor Lenovo Tab M10 opladers zijn Lenovo, Samsung, Anker en Belkin.

Q: Wat zijn mogelijke problemen met een Lenovo Tab M10 oplader?
A: Mogelijke problemen met een Lenovo Tab M10 oplader zijn onder andere langzame oplaadtijd, losse verbinding, niet-werkende oplader en oververhitting. Het is raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice of een professionele technicus in geval van problemen.

Categories: Gevonden 35 Lenovo Tab M10 Oplader

Lenovo Tab M10 Plus 3rd Gen - Binge longer. Study smarter.
Lenovo Tab M10 Plus 3rd Gen – Binge longer. Study smarter.

Oplader Lenovo Tablet Mediamarkt

Oplader Lenovo Tablet Mediamarkt: Een In-Depth Gids

Ben je op zoek naar een oplader voor je Lenovo tablet? Dan ben je bij Mediamarkt aan het juiste adres! In dit artikel bieden we een uitgebreide gids over opladers voor Lenovo tablets, specifiek in relatie tot Mediamarkt. We zullen belangrijke informatie verstrekken over de verschillende soorten opladers, compatibiliteit en waar je ze kunt kopen. Dus als je je Lenovo tablet wilt opladen zonder gedoe, lees dan verder!

## Inhoudsopgave
1. Waarom is een goede oplader belangrijk voor je Lenovo tablet?
2. Verschillende soorten opladers voor Lenovo tablets
– Originele Lenovo opladers
– Universele opladers
3. Compatibiliteit van opladers
4. Opladers kopen bij Mediamarkt
5. Veelgestelde vragen over opladers voor Lenovo tablets
– Welke oplader heb ik nodig voor mijn Lenovo tablet?
– Kan ik een universele oplader gebruiken voor mijn Lenovo tablet?
– Zijn opladers van andere merken compatibel met Lenovo tablets?
– Waar kan ik de beste oplader kopen voor mijn Lenovo tablet?
6. Conclusie

## Waarom is een goede oplader belangrijk voor je Lenovo tablet?

Een goede oplader is essentieel om ervoor te zorgen dat je Lenovo tablet snel en efficiënt wordt opgeladen. Een slechte oplader kan niet alleen de oplaadsnelheid vertragen, maar ook de levensduur van de batterij van je tablet negatief beïnvloeden. Bovendien kan een inferieure oplader het risico op oververhitting en kortsluiting verhogen, wat de veiligheid van je apparaat in gevaar kan brengen. Daarom is het belangrijk om te investeren in een hoogwaardige oplader die specifiek is ontworpen voor Lenovo tablets.

## Verschillende soorten opladers voor Lenovo tablets

1. Originele Lenovo opladers: Lenovo levert vaak een oplader bij de aankoop van een tablet. Deze opladers zijn specifiek ontworpen om compatibel te zijn met Lenovo tablets, waardoor ze een veilige en betrouwbare optie zijn. Het voordeel van originele Lenovo opladers is dat ze perfect passen en goed werken met je apparaat. Ze worden vaak geleverd met de juiste input- en output-specificaties om een optimale laadsnelheid te garanderen.

2. Universele opladers: Als je op zoek bent naar meer flexibiliteit, kun je overwegen om een universele oplader te gebruiken. Deze opladers hebben vaak meerdere aansluitingen en kunnen compatibel zijn met verschillende merken en modellen, waaronder Lenovo tablets. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de universele oplader de juiste specificaties heeft om jouw Lenovo tablet veilig op te laden.

## Compatibiliteit van opladers

Het is cruciaal om de compatibiliteit van opladers te controleren voordat je er een koopt voor je Lenovo tablet. Lenovo tablets maken vaak gebruik van specifieke aansluitingen en voltagevereisten. De meeste Lenovo tablets hebben tegenwoordig een USB-C aansluiting, wat betekent dat je een oplader met een USB-C kabel nodig hebt. Zorg ervoor dat de gekozen oplader de juiste aansluiting heeft en voldoet aan de door Lenovo aanbevolen specificaties.

## Opladers kopen bij Mediamarkt

Mediamarkt is een bekende elektronicawinkel waar je hoogwaardige opladers voor Lenovo tablets kunt vinden. Ze bieden een breed scala aan opladers, zowel originele Lenovo opladers als universele opties van andere merken. Het is handig om de website van Mediamarkt te bezoeken, waar je diverse opladers kunt vergelijken en de beste keuze kunt maken op basis van jouw specifieke behoeften en budget.

## Veelgestelde vragen over opladers voor Lenovo tablets

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over opladers voor Lenovo tablets:

### Welke oplader heb ik nodig voor mijn Lenovo tablet?

Dit hangt af van het specifieke model van je Lenovo tablet. Controleer de handleiding van je apparaat of kijk online naar de vereisten van je tabletmodel. Meestal wordt aangegeven welke oplader compatibel is met jouw Lenovo tablet.

### Kan ik een universele oplader gebruiken voor mijn Lenovo tablet?

Ja, je kunt een universele oplader gebruiken voor je Lenovo tablet, zolang deze de juiste specificaties heeft en compatibel is met jouw model tablet. Let op de aansluiting en voltagevereisten.

### Zijn opladers van andere merken compatibel met Lenovo tablets?

Ja, opladers van andere merken kunnen compatibel zijn met Lenovo tablets, zolang ze voldoen aan de juiste specificaties en aansluitingen.

### Waar kan ik de beste oplader kopen voor mijn Lenovo tablet?

Mediamarkt is een betrouwbare winkel waar je hoogwaardige opladers voor Lenovo tablets kunt vinden. Online retailers zoals Bol.com, Evermart en Phonecompleet hebben ook een breed scala aan opties.

## Conclusie

Het gebruik van de juiste oplader is van groot belang om je Lenovo tablet veilig en efficiënt op te laden. Of je nu kiest voor een originele Lenovo oplader of een universele oplader, zorg ervoor dat deze compatibel is met de specificaties van je tabletmodel. Mediamarkt is een uitstekende winkel waar je verschillende opladers kunt vinden die aan je behoeften voldoen. Vergeet niet om altijd de compatibiliteit te controleren voordat je een oplader aanschaft. Nu je goed geïnformeerd bent over opladers voor Lenovo tablets, kun je met vertrouwen de juiste keuze maken voor jouw apparaat.

Oplaadkabel Lenovo Tablet M10

Oplaadkabel Lenovo Tablet M10: Een Complete Gids

Introductie

De Lenovo Tablet M10 is een populaire keuze onder tabletgebruikers vanwege zijn indrukwekkende functies en prestaties. Maar net als andere elektronische apparaten heeft deze tablet een oplaadkabel nodig om de batterij op te laden. In deze gids zullen we dieper ingaan op de oplaadkabel voor de Lenovo Tablet M10, inclusief waar je er een kunt kopen, verschillende opties en specificaties waar je op moet letten. We bieden gedetailleerde informatie om je te helpen bij het kiezen van de juiste oplaadkabel voor jouw Lenovo Tablet M10.

Waar een oplaadkabel voor Lenovo Tablet M10 kopen?

Als je op zoek bent naar een oplaadkabel voor je Lenovo Tablet M10, zijn er verschillende plaatsen waar je deze kunt kopen. Hier zijn enkele betrouwbare opties:

1. Bol.com: Bol.com is een bekende online winkel met een breed scala aan producten, waaronder oplaadkabels voor Lenovo-tablets. Ze hebben verschillende modellen en specificaties waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van jouw behoeften.

2. Evermart.dk: Voor gebruikers in Denemarken is Evermart.dk een goede optie. Ze bieden oplaadkabels en andere accessoires voor de Lenovo Tab M10 HD (TB-X505 / X605). Je kunt hun website bezoeken en verschillende opties bekijken.

3. Phonecompleet.nl: Phonecompleet.nl is een Nederlandse website die een adapter, USB-C oplaadstekker aanbiedt voor de Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen). Ze hebben verschillende oplaadoplossingen voor jouw Lenovo-tablet.

4. Adaptereonline.com: Voor een specifieke oplader, de 10W Adapter Oplader Lenovo Tab M10 FHD Plus (2nd Gen), kun je terecht op Adaptereonline.com. Ze bieden adapters en opladers voor verschillende Lenovo-modellen.

5. Gsmpunt.nl: Op Gsmpunt.nl kun je oplaadkabels vinden voor de Lenovo Tab M10 Gen 3. Ze hebben een assortiment opladers die geschikt zijn voor jouw tablet.

6. Kabelshop.nl: Kabelshop.nl heeft een breed scala aan kabels, waaronder oplaadkabels voor Lenovo-tablets. Je kunt hun website bezoeken en een geschikte oplaadkabel vinden voor jouw Lenovo Tablet M10.

Oplaadkabel specificaties

Bij het kiezen van een oplaadkabel voor jouw Lenovo Tablet M10 zijn er enkele specificaties waar je op moet letten. Hier zijn de belangrijkste specificaties om in gedachten te houden:

1. Connector type: De Lenovo Tablet M10 heeft een USB-C aansluiting. Zorg ervoor dat je een oplaadkabel kiest met een USB-C connector voor een perfecte pasvorm.

2. Kabellengte: Overweeg de gewenste kabellengte op basis van waar je jouw tablet wilt opladen. Korte kabels kunnen handig zijn voor reizen, terwijl langere kabels handig zijn als je de tablet wilt opladen terwijl je deze gebruikt.

3. Snel opladen: Controleer of de oplaadkabel ondersteuning biedt voor snel opladen. Dit kan de laadtijd van jouw Lenovo Tablet M10 aanzienlijk verkorten.

4. Kwaliteit: Kies altijd voor een oplaadkabel van goede kwaliteit om ervoor te zorgen dat deze veilig en betrouwbaar is. Goedkopere kabels van mindere kwaliteit kunnen de levensduur van jouw apparaat beïnvloeden.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Welke oplaadkabel is compatibel met de Lenovo Tablet M10?
– De Lenovo Tablet M10 heeft een USB-C aansluiting, dus zorg ervoor dat je een oplaadkabel met een USB-C connector kiest.

2. Hoe lang moet de oplaadkabel zijn?
– De lengte van de oplaadkabel hangt af van jouw voorkeuren en behoeften. Korte kabels zijn handig voor onderweg, terwijl langere kabels handig zijn als je de tablet wilt opladen terwijl je deze gebruikt.

3. Ondersteunt de oplaadkabel snelladen?
– Niet alle oplaadkabels ondersteunen snelladen. Controleer de specificaties van de kabel om er zeker van te zijn dat deze snelladen ondersteunt als je hierin geïnteresseerd bent.

4. Moet ik een originele oplaadkabel van Lenovo gebruiken?
– Het wordt aanbevolen om een oplaadkabel van goede kwaliteit te gebruiken, maar het hoeft niet per se een originele Lenovo-kabel te zijn. Zorg ervoor dat je een kabel van een betrouwbare fabrikant kiest om optimale prestaties en veiligheid te garanderen.

Conclusie

Een oplaadkabel is een essentieel accessoire voor de Lenovo Tablet M10. Door een kwalitatieve oplaadkabel te kiezen die compatibel is met jouw tablet, kun je ervoor zorgen dat je altijd een goed opgeladen apparaat hebt. Zorg ervoor dat je de specificaties van de kabel controleert, zoals de connector type, kabellengte en ondersteuning voor snelladen, zodat je een kabel kunt kiezen die aan jouw behoeften voldoet. Bezoek de genoemde websites om verschillende opties te bekijken en vind de perfecte oplaadkabel voor jouw Lenovo Tablet M10.

Aggregeren 37 lenovo tab m10 oplader

Original 10W Ac Adapter Oplader Lenovo Tab M10 Tb-X605L
Original 10W Ac Adapter Oplader Lenovo Tab M10 Tb-X605L
Lenovo Tab M10 Plus / Fhd Plus Hoes Met Screen Protector Zwart | Gsmpunt.Nl
Lenovo Tab M10 Plus / Fhd Plus Hoes Met Screen Protector Zwart | Gsmpunt.Nl
Lenovo Tab M10 - Giá Tốt, Miễn Phí Vận Chuyển, Đủ Loại | Shopee Việt Nam
Lenovo Tab M10 – Giá Tốt, Miễn Phí Vận Chuyển, Đủ Loại | Shopee Việt Nam
Dux Ducis Domo Lenovo Tab M10 Gen 3 (10.1) Hoes Book Case Blauw | Gsmpunt.Nl
Dux Ducis Domo Lenovo Tab M10 Gen 3 (10.1) Hoes Book Case Blauw | Gsmpunt.Nl
Lenovo Tab M10 Plus Gen 3 (10.6) Hoes Book Case Met Standaard Blauw |  Gsmpunt.Nl
Lenovo Tab M10 Plus Gen 3 (10.6) Hoes Book Case Met Standaard Blauw | Gsmpunt.Nl

See more here: mplinhhuong.com

Learn more about the topic lenovo tab m10 oplader.

See more: https://mplinhhuong.com/category/voetbal/

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *